Построили го именно на това място заради релефа и благоприятния климат. Сега в района са разкрити крепостни стени, за чието изграждане използвали големи, но и много добре оформени камъни. Според изследователи, строежът на известната крепостна стена, както и на някои от най-старите и запазени сгради, съвпада с епохата на т. Крито-микенска цивилизация. Всъщност се смята, че тук са живели хора и хилядолетия преди това, но въпросният строеж е унищожил с мащабите си много от по-старите артефакти.
Кой е струпал тези тежащи с тонове камъни тук „Назад във времето, при последния ледников период, когато ледниците са слизали към морето, те са влачили камъни по пътя си. Така се е получило струпването им, точно тук, от десния бряг на река Ропотамо. След време зидари или просветени хора са ги издялали с чук и длето, за да им придадат тези форми“ - така Евгений Сачев, единственият в България професор по културно наследство и национална сигурност, развива своята версия за мегалитите.
[[СПОРТ]***] Арда Дунав гледай напълно безплатно 19
[[[БЕЗПЛАТНО***]###]] Спартак Арда гледай мача 20 август
Факт е, че една кола може да се движи с едни и също обороти а на двигателя както със скорост от 20 км/ч, така и със скорост от 125 км/ч. Въпреки това, ако моментното натоварване и в двата случая не надвишава номиналния въртящ момент на двигателя, тогава разходът на гориво при висока скорост ще бъде по-нисък, отколкото при ниска скорост. Следователно, основното е водачът да избягва превишаването на скоростта, при която двигателят произвежда максимална ефективност.
Учените „откриват“ загадъчното място през 2002-2003 г. Тогава Цоня Дражева, археолог в Регионалния исторически музей в Бургас, с малко средства започва разкопки на древното светилище. Лъвската глава „маркира“ древния Ранули Разходка по река Ропотамо може да ви отведе и до Ранули - една загадъчна древна крепост или град, известен още под името Азине. Азине е бил разположен на площ от около 30 000 кв. м, издигал се върху скалист и обраснал със зелени дървета връх, който днес е познат с името Лъвската глава.
[днес==] Ботев Арда Кърджали мач на живо | Profile
Построена по-скоро като вила, по проект на арх. Михаил Соколовски, морската резиденция била предназначена изцяло за семейството на соцлидера Живков. Чужди гости рядко се допускали тук. В годините на прехода имотът е изоставен и потъва в забрава. Последно сградата е била закупена от покойния вече Илия Павлов срещу внушителните 14. 6 млн. лева. По времето, когато Бегликташ е в границите на ловната резиденция „Перла", достъпът до мястото е невъзможен и така то остава непознато за археолозите.
bg. „Момчета, обикнах ви! Вие се превърнахте в мое семейство и ми помогнахте да превъзмогна психолочисеите травми от миналото. Радо, ти приличаш визуално на бившия ми мъж. Влад, ти ми подаде ръка още в първите дни от предаването. Калине, в теб виждам бащата, който ми липсва, ти ми даваш тиха подкрепа и сигурност.
(((СПОРТ!))) Левски Арда поток на живо 5 септември 2022
Еколози и ландшафтни архитекти са притеснени: „Ако всички тези жилища бъдат населени, това сериозно ще увеличи трафика в града. А размерите на задаващата се екобомба не може да се предвиди“. Как миграцията влияе на новото строителство? „В София годишно се заселват 1200 жители и се строят близо 10 000 нови жилища.
Марица Пловдив - Арда: Прогнози, статистика - 26/11/2022